Regelmatig ga ik  op stap om te fotograferen.

Mijn foto avonturen komen via deze pagina in woord en beeld staan.

Ik wens u veel plezier met deze avonturen.

Landgoed Oldenaller


Zondag morgen zijn Harry en ik naar de Ermelosche heide gegaan voor de zonsopkomst. Je leest het inderdaad goed en het heeft niets met de titel te maken. Gewoon omdat het nog niet in de planning stond. Om kwart voor zeven is de opkomst, het is een half uurtje rijden en we willen een uur voor de opkomst ter plaatse zijn. Dus om half vijf ging de wekker en na een frisse douche snel naar beneden voor een kop koffie. Om kwart over vijf had ik afgesproken bij Harry. Helaas, echt even rustig wakker worden zat er niet in en dus, na een kop senseo de schoenen aan en de camera in de auto gezet. Terwijl ik bij de auto sta bedenk ik mij dat ik wat ben vergeten. Maar wat? Ach ja ik had een flesje water klaar gezet. Snel naar binnen het flesje halen en dan op naar Harry. Harry stond al te wachten dus we konden direct op pad naar Ermelo.

meer lezen

Sprengenberg


Vanmorgen zijn Harry en ik vroeg op pad gegaan om de sprengenberg te verkennen. Reeds om 4.00 uur zaten we in de auto. Na een ruim uur rijden heb ik de auto in de buurt van Huize Palthe geparkeerd.  Het laatste stuk was verboden voor auto's dus wandelen maar. Dit keer waren we op de gok en het was nog donker dus toch maar maps aan gezet. Na een paar honderd meter moesten we rechtsaf. Weer een paar honderd meter lopen en dan  links af. En toen was google maps de weg kwijt. Daar sta je dan, in het donker en geen idee waar je heen moet.

meer lezen

Bandheidelibelle


Vandaag waren we (Harry, Simone en ik) weer vroeg op weg om op zoek te gaan naar de bandheidelibelle.  Volgens de weer apps zou het redelijk mooi  worden........ tot een uur of 8 in de morgen. Aangekomen bij het zoekgebied waar we de bandheidelibelle verwachtten was het behoorlijk bewolkt, maar......... wel droog. Nadat ik de auto geparkeerd had liepen we het pad af naar het bewuste veld. Op het veld waren reeds diverse fotografen in de weer dus dat beloofde wat. Toen we wat dichterbij kwamen zag ik een mij niet onbekende collega fotograaf. Na even bij gepraat te hebben ben ik toch maar aan de slag gegaan.

 

meer lezen

Han Bouwmeester, hut 5

Vanmorgen om 7 uur vertrokken we naar Haaksbergen om een bezoek te brengen aan hut 5 van Han Bouwmeester.

Na een rit van net geen 1,5 uur kwamen we aan op de plaats waar we de auto mochten parkeren. Na de routebeschrijving voor de hut gelezen te hebben gingen we wandelend verder. Helaas liepen we ergens toch iets te ver door maar gelukkig viel dit al snel op.

Aan gekomen bij de hut snel de spullen naar binnen gezet. Simone ging zich alvast installeren terwijl Harry en ik de luiken openden en wat voer op diverse plaatsen verspreidde. Hierna gingen ook wij naar binnen.


meer lezen

Tuinhut Rijssen


Vandaag zijn we in opvolging van de boshut Espelo naar de tuinhut van Arjan Troost geweest. We waren vandaag met zijn drieën: Harry, Simone en ondergetekende.

Bij aankomst kregen we een warm welkom van Arjan. Ook stond de koffie reeds klaar. Na een gezellig praatje en uiteraard koffie zijn we naar de hut gegaan. De hut is totaal vernieuwd en bied ruimte aan 4 personen. Er staat zelfs een heus toilet vlak naast de hut. De opzet is hetzelfde als Espelo maar heeft uiteraard een andere setting.

 

meer lezen 0 Berichten

Boshut Espelo


Vandaag hebben mijn fotomaat Harry Glorius en ik het genoegen gehad om de nieuwe boshut van Arjan Troost te bezoeken in Espelo. Rond half acht was ik bij Harry en een kwartiertje later zaten we in de auto. Gewapend met een adres en routebeschrijving naar de hut gingen we op weg. Na een goed uurtje rijden kwamen we aan op de aangewezen parkeerplaats. Spullen uitladen kaartje erbij en op weg. De hut lag een kleine 3oo meter van de parkeerplaats in een strook bos tussen de weilanden. Dankzij het kaartje en de beschrijving liepen we er zonder problemen heen.

De hut was prachtig, voorzien van spiegelglas, half ingegraven en met een mooie vijver ervoor. In de hut is ruimte voor 3 personen, zijn comfortabele tuinstoelen, en er is verwarming aanwezig. Nadat we de spullen neergezet hadden zijn we eerst wat voer rond de vijver gaan plaatsen. We hadden de camera's nog niet geïnstalleerd of de eerst kool- en pimpelmezen dienden zich al aan.

 

meer lezen

Eempolder


Vanmorgen om 6 uur ging de wekker. Snel even douchen en aankleden en dan de camera en fototas controleren. Geheugenkaartje leeg? Batterijen vol? Alle lenzen in de tas? Nadat alles in orde blijkt naar beneden voor die eerste kop koffie vaan de dag. Om half acht afgesproken bij Harry dus om half acht de deur uit. Na elkaar begroet te hebben op naar de auto. Mmmmmmm ruiten krabben, minder maar ja.... het is niet anders. Nadat dit klusje geklaard was op weg naar de Eempolder.

meer lezen