Boshut Espelo


Vandaag hebben mijn fotomaat Harry Glorius en ik het genoegen gehad om de nieuwe boshut van Arjan Troost te bezoeken in Espelo. Rond half acht was ik bij Harry en een kwartiertje later zaten we in de auto. Gewapend met een adres en routebeschrijving naar de hut gingen we op weg. Na een goed uurtje rijden kwamen we aan op de aangewezen parkeerplaats. Spullen uitladen kaartje erbij en op weg. De hut lag een kleine 3oo meter van de parkeerplaats in een strook bos tussen de weilanden. Dankzij het kaartje en de beschrijving liepen we er zonder problemen heen.

De hut was prachtig, voorzien van spiegelglas, half ingegraven en met een mooie vijver ervoor. In de hut is ruimte voor 3 personen, zijn comfortabele tuinstoelen, en er is verwarming aanwezig. Nadat we de spullen neergezet hadden zijn we eerst wat voer rond de vijver gaan plaatsen. We hadden de camera's nog niet geïnstalleerd of de eerst kool- en pimpelmezen dienden zich al aan.

 


Ook het roodborstje liet niet echt lang op zich wachten.


Stiekem liep er een woelmuis rond de vijver te stuiteren. Het muisje liet zich niet makkelijk vastleggen en was steeds net voor je kon afdrukken weer weg. Toch is het na enig volhouden en heel veel geluk gelukt om een leuke foto te krijgen.


Gedurende de dag kwamen er nog boomklevers, vinken, goudvinken,vuurhaantjes, sijsjes en matkoppen voorbij. Het vuurhaantje was wel erg klein en zat wat verder weg. Een merel liep constant vlak voor de hut heen en weer en was gedurende de hele dag nadrukkelijk aanwezig.


Het toetje van de dag was de rode eekhoorn. Rond een uur of twee kwam hij even aanwippen en maakte een paar rondjes rond de vijver. Ook besloot de eekhoorn om nog even wat te drinken.


Even na vier uur besloten we dat we genoeg hadden en nadat we de hut weer netjes achtergelaten hadden zijn we naar huis gereden.  Arjan bedankt voor deze prachtige dag in je in middels derde hut. Het wordt straks moeilijk kiezen welke hut nu weer te nemen.