Tuinhut Rijssen


Vandaag zijn we in opvolging van de boshut Espelo naar de tuinhut van Arjan Troost geweest. We waren vandaag met zijn drieën: Harry, Simone en ondergetekende.

Bij aankomst kregen we een warm welkom van Arjan. Ook stond de koffie reeds klaar. Na een gezellig praatje en uiteraard koffie zijn we naar de hut gegaan. De hut is totaal vernieuwd en bied ruimte aan 4 personen. Er staat zelfs een heus toilet vlak naast de hut. De opzet is hetzelfde als Espelo maar heeft uiteraard een andere setting.

 


Nadat we de hut in gegaan waren vlogen de eerste vogels nog voordat de camera's gebruiksklaar waren al af en aan.

Gelukkig was dit geen groot gemis want ze kwamen nog vaak genoeg langs.  De ekster, de tortel en de merel lieten zich gewillig fotograferen.


Na enige tijd kwam ook hier een woelmuisje tevoorschijn die zich veelvuldig liet zien. Op een gegeven moment zag ik er zelfs twee tegelijk. Helaas, met een flinke afstand van elkaar. De muisjes "vlogen" van links naar rechts, omhoog en omlaag. Toch kregen we hier en daar de tijd om ze vast te leggen.


 

 

 

 

 

 

Op het moment dat iemand had besloten om het toilet te verkennen kwam de ijsvogel even langs.

 

Het is bij een kortstondig, eenmalig optreden gebleven van ongeveer15 tot 20 seconden.

 

Helaas een gemiste kans voor de toiletterende persoon daar de ijsvogel alweer weg was voordat het toiletbezoek was afgerond.

 De vink, zanglijster en groenling kwamen voorbij, maar ook het roodborstje en de heggemus lieten zich regelmatig even zien.

 


De huismus en de zanglijster moesten ook even van het water genieten. De turkse tortel deed alleen aan pootjebaden.


De grote bonte specht kwam veelvuldig langs deze reis. Ik vind het een geweldige vogel om gade te slaan. Altijd op zijn hoede. Om de paar seconden even om zich heen kijkende om dan weer verder te gaan met waar hij ook mee bezig was..


Reactie schrijven

Commentaren: 0